Daarom is graskaas zoooooo lekker….

Om te beginnen, in graskaas zit géén gras. Graskaas wordt gemaakt in de lente, wanneer de koeien voor het eerst de wei weer ingaan. Liefhebbers kijken elk jaar uit naar dit moment. Want deze kaas heeft een heerlijke, volle en romige smaak door het jonge, verse en frisse voorjaarsgras, dat zachtere melkvetten bevat. Bovendien heeft het allereerste voorjaarsgras meer voedingsstoffen en vitaminen in zich. Dat maakt graskaas smeuïger en zachter dan jonge kaas in de rest van het jaar. Bijkomend voordeel: graskaas is minder vet dan normale kaas. Het bevat zelfs meer bestanddelen die de vetverbranding bevorderen dan andere kaas. Graskaas is dus nog gezond ook!

Het is bovendien een jonge kaas, met een rijpingstijd van vier tot zes weken. Het kan maar een aantal weken in het voorjaar gemaakt worden, waardoor het als een échte delicatesse gezien wordt. Een ‘beaujolais primeur’ onder de kazen.

Een stukje graskaas ‘uit het vuistje’ of op een verse boterham is al een traktatie. Maar wist je dat je met graskaas ook heel lekker kan koken? Het geeft net een extra ‘bite’ aan een gerecht. Je kunt graskaas gebruiken in quiches, pasta’s, salades, dips of als vulling in een groentegerecht. En natuurlijk ook op een kaasplankje met een fijn glas wijn.

Voor het gemak hebben we drie recepten met graskaas voor je samengesteld. Dat wordt straks weer smullen, smullen, smullen!

Volg ons op:

      Benieuwd naar de verkooppunten aan huis? Klik hier